Film & Tv, Film & Tv, Gratis, Nöje

Gå på gratis utomhusbio i Malmö

Gå på gratis utomhusbio i Malmö

I början av augusti 2019 bjuds det på gratis sommarbio i Malmö, Sommarscen och Panora visar film i Bulltofta och Beijers park.

 

Shoplifters (länk)

När: 2 augusti 2019 kl. 22:00
Var: Beijers Park, Malmö (finns karta på länken ovan)
Regi: Hirokazu Kore-eda
Längd: 121 min
Språk: japanska, svensk text

Gripande och innerligt berättar mästerregissören Kore-Eda historien om en familj bestående av flera generationer där alla drar sitt strå till stacken för att familjen ska hålla sig på fötter. Belönad med Guldpalmen för Bästa film på Cannes filmfestival 2018 och vinnare av Guldbagge för Bästa utländska film.

På väg hem från en snattningsrunda tillsammans med sin son upptäcker Osamu en övergiven flicka som står och fryser i kylan. De tar hand om henne och släpper in henne i familjen. Trots att de är fattiga och knappt har mat för dagen så har de det ändå ganska bra tillsammans, tills en oväntad händelse avslöjar gömda hemligheter och sätter deras sammanhållning på hårda prov.

Inspiration till berättelsen om familjen i samhällets utkant fick Hirokazu Kore-Eda från ett inslag på japansk TV om familjer som tvingades till snatteri eller pensionsförskingring för att få ekonomin att gå ihop. Men det handlar också om att utforska en familjedynamik.

 

Kapernaum (länk)

När: 3 augusti 2019 kl. 22:00
Var: Bulltofta rekreationsområde, vid motionscentret (finns karta på länken ovan)

Regi: Nadine Labaki | Libanon 2019 |
Längd: 121 min
Språk: arabiska, svensk text

Tolvårige Zain står inför domaren i rättssalen med ett bestämt ansiktsuttryck – han vill stämma sina föräldrar för att de satt honom till världen. Vare sig Zain eller hans många syskon hinner med att vara barn i den hårda tillvaron i dagens Beirut, och när hans syster giftes bort som 11-åring fick han nog och rymde hemifrån. Zains dröm är att hitta en värdig tillvaro – kanske i ett annat land. Den snälla städerskan Rahil låter honom flytta in hos henne och ta hand om hennes älskade babypojke Yonas. När Rahil plötsligt försvinner får Zain nytta av sitt mod och sin uppfinningsrikedom, men hur länge kan han skydda sig och lille Yonas i en värld där barnen alltid är de mest utsatta?

Libanons officiella Oscarsbidrag Kapernaum gör ett segertåg över världen – alla berörs av lille Zain Al Rafeeas otroliga insats i rollen som gatupojken som vägrar ge upp. Filmen fick jurypriset vid filmfestivalen i Cannes, och manuspriset under Stockholms filmfestival där den också utsågs till publikens favoritfilm. I samarbete med Folkets Bio Malmö och Malmo Arab Film Festival.

 

Euphoria (länk)

När: 3 augusti 2019 kl. 22:00
Var: Beijers park

Regi: Lisa Langseth | 2018
Längd: 98 min
Språk: engelska, svensk text

EUPHORIA är Alicia Vikanders tredje film med regissören Lisa Langseth, efter ”Till det som är vackert” och ”Hotell”. I övriga huvudroller ser vi Eva Green och Charlotte Rampling.

Systrarna Ines och Emelie står inför en stor existentiell uppgörelse när livet plötsligt ställs på sin spets. Fullständig främmande för varandra och med olika livssanningar möts de och tar med oss på en resa i konflikt och försoning. Tillsammans spenderar de en avgörande tid under extraordinära omständigheter, allt på en plats som står för något större än oss själva.

EUPHORIA berör livets ytterligheter i en känslomässig bergochdalbana. Värme och humor blandas med ilska och sorg. Filmen bjuder in till en kollision på randen av det moderna samhället. Den tar oss bortom föreställningen om vad vi strävar efter att vara. Istället konfronteras vi med vad vi i själva verket är.

 

Kiss me not (länk)

När: 4 augusti 2019 kl. 22:00
Var: Bulltofta rekreationsområde, vid motionscentret

Regi: Ahmed Amer | 2017
Längd: 100 min
Språk: engelska, engelsk text

En yvig och helt underbar egyptisk komedi presenterad i samarbete med Malmö Arab Film Festival. Med nya grepp undersöks en filmhistorisk utveckling. Vi följer en filmare under arbetet med sin första film, som i sin tur följs av en dokumentärfilmare som undersöker varför klassiska filmkyssar har försvunnit. Filmen har marknadsförts som en ”mockumentär” men vi skulle också kunna kalla det för en film, i en film, i en film. KISS ME NOT väcker frågor om könsroller och religion, om påtryckningar från samhället och att hitta sin egen väg. Filmen lyckas dessutom göra allt detta på ett ytterst underhållande vis.

Innan filmen bjuder Carisma band på musik och dans från olika delar av Egypten kl 21.