Gratis

Gratis inträde på Fredriksdal när de firar 100 år

Gratis inträde på Fredriksdal när de firar 100 år (länk)

Onsdagen den 6 juni firas Sveriges Nationaldag på Fredriksdal samtidigt som det firas stort 100 års kalas med. Det är hundra år sedan Helsingborgs stad mottog Fredriksdal som gåva av dess dåvarande ägare Gisela Trapp. Bäst av allt? Det är fri entré hela dagen!

Och missa inte Jan Boris-Möller som är på plats och pratar om smörgåsbordet, något av det mest svenska vi trollar fram till alla våra högtider. Ni hittar alla detaljer kring program, hur man tar sig till Fredriksdal mm på länken ovan.

Det blir ett firande med stråkar, pukor och trumpeter – hela Helsingborgs symfoniorkester med Konserthuskör och El Sistema tar plats på Fredriksdals största gräsmatta. Flaggorna är inte bara hissade i topp – hela festen går i blå-gult, eftersom vi firar på självaste Nationaldagen.

Det blir ett värdigt, härligt, blågult, inspirerande och roligt firande, där vi både hyllar vårt fantastiska land och välkomnar nyblivna svenskar att ta del av gamla fina svenska traditioner och förnya dem med vår tids tillskott.